Beste leden van het Davidsfonds en Markant,

 

Graag nodigen we u uit op een boeiende voordracht over de USA, een  land dat voor ons steeds boeiend blijft en ook op Europa een grote invloed uitoefent.

 

De wereld (z)onder Obama.”

De USA na de presidentsverkiezingen.       

Causerie door Prof. dr. R. Lesaffer.                

 

 

 

 

Nooit waren de Amerikaanse presidentsverkiezingen zo omstreden en ook vanuit Europa worden deze al maanden gevolgd en becommentarieerd.

Op 14 november zullen we de uitslag reeds kennen en  onze gastspreker zal in zijn causerie een analyse maken van de voorbij 8 jaar van vooral de buitenlandse politiek van Obama. Hij zal deze vergelijken met deze van zijn voorganger en gaat in op de belangrijkste crisissen en gebeurtenissen Daarbij wordt bijzondere aandacht besteed aan de verhoudingen met WestEuropa, Rusland en China alsook de crisis in het Midden-Oosten en Oekraïne. Hoe is de wereld onder Obama veranderd en hoe moet het nu verder ?        

     

Professor Lesaffer is als  hoogleraar rechtsgeschiedenis werkzaam aan de KU-Leuven en aan de Tilburg Universiteit in Nederland en hij publiceerde talrijke artikels over de rechtsgeschiedenis en over de internationale verhoudingen in de wereld. 

              

Een niet te missen causerie waaropook niet-leden welkom zijn.

              

Wanneer: Maandag 14 november 2016

            Waar:          Gildenhuis, Loofblommestraat 10,  Sint-Denijs-Westrem

Inkom:         Leden Davidsfonds SDW en Markant SDW/De Pinte: gratis Niet-leden: 5 euro

              

              

              

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van Davidsfondsafdeling Sint-Denijs-Westrem/Afsnee en Markant