Ontmoetingscentrum Zwijnaarde vzw

 

Feest in de nieuwe Melac

 

Op 18 mei om 14u. wordt het nieuwe onmoetingscentrum Zwijnaarde, dat luistert naar de naam “nieuwe Melac”, officieel geopend door het college van burgemeester en schepenen. Iedereen is welkom om het lintje te helpen doorknippen.

 

In het Hemelvaartweekend van 26-28 mei is het dan eindelijk zover. Dan wordt de Nieuwe Melac definitief in gebruik genomen en organiseert de VZW OC Zwijnaarde als beheerder van het centrum een feestelijk openingsweekend waarop heel Zwijnaarde moet aanwezig zijn!

 

 

Op vrijdagavond wordt een meer formele plechtigheid gehouden. Enkele toespraken worden met licht klassieke muziek opgeluisterd en steevast gevolgd door een lekkere receptie. Ignace Dereese zorgt voor zorgt voor de muzikale opluistering samen met enkele van zijn vrienden muzikanten. Vooraf inschrijven is de boodschap.

 

Op zaterdag kan het brede publiek de mogelijkheden van de verschillende zalen ontdekken tijdens onze opendeurdag.

En ’s avonds geven we er een lap op met een spetterend dansfeest! De gerenommeerde coverband “The Amazing Flowers”, bekend van de Gentse feesten op de Groentenmarkt en het Sint-Baafsplein, zorgen voor een stomend feestje en zetten onze nieuwe zaal (figuurlijk) in vuur en vlam. Schudden met die beentjes of gewoon lekker meebrullen met de klassiekers! We dansen en fuiven nadien nog de nacht in met enkele gesmaakte DJ-sets (talent van eigen bodem). Inkom is gratis, maar de zaal mag maximaal 460 personen huisvesten…

 

Op zondagavond belichten we een ander aspect van ons ontmoetingscentrum. Het vaste podium en de theaterfaciliteiten bieden ook talloze mogelijkheden voor toneel of andere podiumkunsten. Die worden optimaal benut door het theaterduo “Lankmoed”, die er een cabaretvoorstelling vol humor en muziek brengt. Met hun stuk “Leger” brengen ze gegarandeerd de buik- en andere lachspieren in beweging. Kaarten zijn te verkrijgen op verschillende verkooppunten aan voordelig tarief.

 

Uiteraard hopen we ook tegen het openingsweekend de uitbating van de Kring helemaal in orde te hebben, opdat onze bezoekers nimmer met dorst huiswaarts hoeven te keren.

 

In het navolgende Pinksterweekend nemen de Zwijnaardse verenigingen het nieuwe centrum al een eerste keer in gebruik, voor de plechtige opening van de Zwijntjeskermis en een retrospectieve tentoonstelling van Paul De Cocker.

 

Alle laatste ontwikkelingen en meer info over ons programma krijgt u nog in de brievenbus en is ook steeds terug te vinden op www.oczwijnaarde.be of op de UIT-IN-ZWIJNAARDE-agenda.

 

Tom Van Wynsberge.

 

Voorzitter cultuurplatform Zwijnaarde