Ontwikkelingssamenwerking 2.0

†Zin en onzin anno 2017 ?

 

 

 

 

Mevrouw,

Mijnheer,

 

 

We hebben de afgelopen maanden heel wat mooie activiteiten met onze afdeling kunnen aanbieden. Of het nu ging om een daguitstap naar ons eigen Nieuwkerken-Waas, of een winterwandeling in Mariakerke of de avond met Markant over Iran en recentelijk de Nacht van de geschiedenis in samenwerking met de Kunstacademie Ter Beuken . Het waren mooie, deugddoende momenten.

 

Ook onze volgende avond is zeker de moeite waard om. Het gaat over een actueel onderwerp in het licht van de verschrikkelijke toestand in SomaliŽ en een aantal Afrikaanse landen.


Ontwikkelingssamenwerking blijkt niet altijd te werken. Is soms zinloos en dit zowel op niveau van overheidsinitiatieven (nationale en internationale) als op kleinere schaal . Ondanks soms zeer grote bedragen die werden geÔnvesteerd worden er weinig of geen valabele resultaten geboekt voor de bevolking. Volgens Em. Prof. dr. Marc De Broe waait er gelukkig een nieuwe wind doorheen de manier waarop samenwerking met 'emerging countries" zou moeten gebeuren. Vanuit zijn eigen ervaring opgebouwd over de vele jaren heen op het terrein schetst hij een kritisch maar toch hoopgevend verhaal. De moeite waard om te beluisteren en om na te denken wat nu nog kan en wat we beter voortaan niet meer zouden doen! Van harte welkom !

 

 

 

Wanneer en waar? Dinsdag 18 april om 20 uur in zaal Het Volk, Poststraat 4, Lokeren.

 

Misschien tot dan ?

†(en brengt gerust andere geÔnteresseerden mee)

 

 

Graag ook nog dit en voor de sportievelingen onder ons: Noteer alvast in uw agenda de datum van onze fietstocht: zondagnamiddag 18 juni . Later volgt meer informatie.

 


†††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††Vriendelijke groeten,

†††††††††††††††††††††† ††††††††††††††††††††††††††††††††††††Namens het bestuur,

††††††††††††††††††††††† ††††††††††††††††††Peter De Bruyne†††††††††††††† Frans De Smedt††

††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††††secretaris††††††††††††††††† ††††††††††voorzitter††