Zwijnaarde3

 

ROME 22 - 27 SEPTEMBER 2016

 

Naar Rome reizen is steeds een heel aparte belevenis. Het is immers een fascinerende stad met een specifiek karakter en verschillende facetten. Gebouwd op zeven heuvelen, vertelt ‘de eeuwige stad’ over haar lange geschiedenis en haar rijke cultuur, die een stempel drukte op de westerse beschaving. De overblijfselen gaan volgens de legende terug tot de stichting van de stad in de 8ste eeuw voor Chr. Bovendien is Rome ten gronde doordrongen van de christelijke cultuur, die zich laat lezen in de catacomben, in de grote en kleine basilieken en kerken, in de kunst. Een betoverende aantrekkingskracht gaat uit van de grandioze pleinen en paleizen, de parken, de klaterende fonteinen en de pijnbomen. Talloze kunstenaars vertolkten de unieke schoonheid ervan in hun creaties. Diverse musea bewaren kunstschatten uit de verschillende periodes van de geschiedenis en de kunst.

 

VLUCHTGEGEVENS

 

We vliegen met Brussels Airlines.

Vlucht Brussel - Rome - Brussel met volgende vluchtgegevens:

­      22/9 - SN 3175 - BRUFCO - 07u40 - 09u40

­      27/9 - SN 3184 - FCOBRU - 21u20 - 23u25

 


 

 

DAGPROGRAMMA:

 

Donderdag 22 september:

 

We zien elkaar rond 5u30 in de vertrekhall van Zaventem. We stijgen op in Brussel om 7u40 om te landen om 9.40 uur in de luchthaven van Fiumicino, een 25 tal km ten westen van Rome.

Met onze eigen bus rijden wij eerst naar Sint-Paulus-buiten-de-Muren, een van de vier grote Romeinse basilieken. Zij werd gebouwd dicht bij de plek waar Sint-Paulus werd onthoofd. Deze basiliek toont de schitterende ordonnantie van een ‘basilica’ met een imposante ruimteschepping. Zeer merkwaardig zijn de mozaïeken uit het oudste gedeelte van de kerk, die teruggaan op de 4de eeuw en de 13de eeuw. De kloostertuin, die er bij aansluit, is met zijn mozaïekversieringen een heel intieme plek.

Bij Sint-Paulus gebruiken wij onze picknick. Er is evenwel ook mogelijkheid  om ter plekke zich te voorzien van een kleine hap. Vandaar rijden wij naar de catacomben van San Sebastiano  bij de oude Via Appia voor een bezoek. Deze catacombe is een van de vele catacomben in Rome, die tot in de 5de eeuw dienst deden als ondergrondse begraafplaatsen en bijeenkomstruimten. Daarna rijden met de bus  langs een aantal bezienswaardigheden de stad in, richting Sint-Pieter. Wij hebben ons logies  op 150 m van de colonnade van Bernini op het Sint-Pietersplein. Wij nemen de tijd om ons te accommoderen en wandelen naar het imposante plein: een eerste indruk.

 

Vrijdag 23 september:

 

Wij beginnen ons bezoek in het hart van Rome. Met de stadsbus rijden wij naar de piazza Venezia, de navel van de stad, met de aanblik op het monument van Victor Emmanuel II, dat symbool staat voor de eenmaking van Italië aan het eind van de 19de eeuw. Langs de zogenaamde Cordonata, een trap die werd aangelegd naar het concept van Michelangelo, bestijgen wij de Capitoolheuvel naar het Capitoolplein. Op deze plek stonden in de oudheid de tempels van Jupiter en Juno. Nu wordt het plein gedomineerd door het stadhuis en de Capitolijnse musea. Wij bezoeken de interessante collecties, in hoofdzaak Romeinse beeldhouwkunst, met o.a. het ruiterstandbeeld van keizer Marcus Aurelius, de Romeinse wolvin, de ‘Venus van het Capitool’, ‘Amor en Psyche’, ‘de Doornuittrekker’. Achter het stadhuis ligt in de diepte het Romeinse republikeinse forum, dat aan de zijkant beheerst wordt door de Palatijn. Op deze plekken is Rome geboren. Hier vinden wij  tempels, triomfbogen, ‘basilieken’ en bestuursgebouwen vanaf de 7de eeuw voor Chr. tot de 7de eeuw na Chr. Op de Palatijn liggen de resten van de keizerlijke paleizen, die uitzicht boden op het Circus Maximus aan de overzijde.

Na het middagmaal wandelen wij naar het Colosseum. Onderweg stappen wij de San Pietro in Vincoli binnen, waar het meesterschap van Michelangelo zich ontvouwt in zijn ‘Mozes’. Aan het eind van de Via dei Fori Imperiali verheft zich het Colosseum. Het werd gebouwd onder de keizers Vespasianus en Titus in de jaren 70-80 na Chr. op de plek waar de vijver lag van het gouden huis van Nero. Het bouwwerk toont alle architecturale elementen  van de Romeinse bouwkunst, maar getuigt tegelijk van de verschrikkingen die de christenen werden aangedaan.

Achter het Colosseum stijgt de weg even omhoog naar de Coeliusheuvel. Wij besluiten onze ontdekkingstocht met het onvergetelijke bezoek aan San Clemente. Hier voelt de bezoeker ten volle de continuïteit van de geschiedenis in Rome. Helemaal onderaan treffen wij nog de Romeinse bestrating, het huis van Clemens, de derde opvolger van Petrus, en een heiligdom van de Perzische godheid Mithras. Daarboven werd in de 11de eeuw een kerk gebouwd. Nog een verdieping hoger, op de begane grond, ligt een van de mooiste kerken van Rome met schitterende byzantijnse mozaïeken uit de 12de en 13de eeuw.

 

Zaterdag 24 september:

 

In de voormiddag splitsen wij ons gezelschap op om naar keuze twee interessante musea te bezoeken, gelegen aan de noordkant van Rome: de Villa Giulia en de Galleria Borghese in het gelijknamige park. De renaissancistische Villa Giulia is het museum bij uitstek van de Etruskische kunst. De Etruskische cultuur ging de Romeinse vooraf en bereikte haar hoogtepunt in de 6de eeuw voor Chr. De collectie omvat o.a. bronzen, vazen, grafurnen en sarcofagen, waarvan de allermooiste de terracotta sarcofaag is van ‘de echtgenoten’, afkomstig uit het Etruskische Cerveteri. De Galleria Borghese is in hoofdzaak bekend voor de kunst van de renaissance, eerder nog van de barok. Wie de barokke meester Bernini wil ontmoeten, vindt hier meer dan zijn gading. Na het bezoek aan de respectievelijke musea vinden wij elkaar terug aan de prachtige piazza del Popolo, die aan een kant gedomineerd wordt door de Pincioheuvel.

Na het middagmaal in de Via Ripetta gaan wij kuieren in een gedeelte van het oude Marsveld, gelegen tussen de piazza del Popolo en de piazza Venezia. Op de piazza del Popolo is de kerk Santa Maria del Popolo een must. Zij bezit de Chigikapel met werk van Rafaël maar is vooral beroemd omwille van twee grandioze schilderijen van de barokkunstenaar Caravaggio: ’De kruisiging van Petrus’ en ‘Paulus op weg naar Damascus’. De namiddagwandeling brengt ons langs de beroemde piazza di Spagna met de Spaanse trap en de Fontana della Barcaccia. Tegenover de fontein ligt de befaamde Via Condotti met het café Greco, dat door veel beroemdheden werd bezocht. De Trevifontein, die dé pleisterplaats is voor toeristen, mag natuurlijk niet ontbreken. Wij kuieren verder langs de piazza Colonna met het palazzo Montecitorio, de vergaderplaats van de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden, en verder langs San Ignazio en Santa Maria sopra Minerva naar de piazza della Rotonda met het Pantheon. Het is er gezellig uitrusten met de blik op dit unieke bouwwerk.

 

Zondag 25 september:

 

Om 9 uur kunnen wij de eucharistieviering bijwonen in de Residenza Madri Pie. Daarna rijden wij met de bus naar het andere gedeelte van het oude Marsveld, gelegen tussen de Tiber en de grote verkeersader, de corso Vittorio Emanuele. Ook dit gedeelte ademt de ziel van Rome met de Via Giulia, een renaissancestraat uit de 16de eeuw, die uitloopt op de piazza Farnese. Het palazzo Farnese, dat de ambassade van Frankrijk herbergt, getuigt van de harmonische geest van de renaissance, zoals trouwens ook het vlakbij gelegen palazzo Spada. Het is een gezellige buurt met leuke pleinen als het Campo dei Fiori en het verscholen theater van Pompeius.

Na het middagmaal steken wij de Corso Vittorio Emanuele opnieuw over  naar de buurt van het Pantheon. De Piazza Navona, die in de oudheid een circus was, is een uniek plein met barokke kerken en fonteinen. Wij genieten er van de gezellige drukte en de omgeving. Wij wandelen verder richting Pantheon, een imponerend Romeins bouwwerk, dat zo goed bewaard bleef omdat het in de 7de eeuw kerk is geworden.

 

Maandag 26 september:

 

De voormiddag besteden wij aan het bezoek van de Vaticaanse musea. Vanzelfsprekend moeten wij een keuze maken: de zalen met de Griekse en Romeinse beeldhouwkunst; de tapijtenreeks, ontworpen door Rafaël; de Stanze van Rafaël met o.a. de beroemde ‘School van Athene’; de Sixtijnse Kapel. De zijwanden van de Sixtijnse Kapel werden versierd met fresco’s door renaissancemeesters als Pinturicchio, Ghirlandaio en Botticelli. Michelangelo schilderde op meesterlijke manier het gewelf en de altaarwand  met het Laatste Oordeel in twee verschillende periodes, wat duidelijk te onderkennen valt.

In de namiddag bezoeken wij de Sint-Pietersbasiliek, het hart van de christenheid. In het Jaar van de Barmhartigheid, dat paus Franciscus heeft ingesteld, is de toeloop van bezoekers zeker niet afgenomen, te meer nu de Heilige Deur opengemaakt is, zoals in alle grote basilieken. In Sint-Pieter wordt de bezoeker vooral getroffen door de kolossale afmetingen en versieringen van het barokke gebouw. Bijzondere aandacht verdient de innige ‘Pietà’, een jeugdwerk van Michelangelo. Wij bezoeken ook de crypte met graven van pausen rond het dieper liggende graf van Sint-Pieter.

Wij ronden de dag af met een bezoek aan een heel aparte wijk in Rome, Trastevere.  Met de bus rijden wij er naartoe. Het is een heel schilderachtige buurt met kleine steegjes en pleintjes en leuke restaurantjes.  Op een schattig plein bezoek wij de Santa Maria in Trastevere, een van de mooiste kerken van de eeuwige stad. Het is een typisch voorbeeld van een vroeg christelijke basiliek naar Romeins voorbeeld. De weelderige mozaïeken in de apsis zijn het bezoek aan de Santa Maria overwaard. In Trastevere genieten wij van een lekker avondmaal.

 

Dinsdag 27 september:

 

Onze laatste voormiddag in Rome kunnen wij naar eigen keuze invullen.

 

Enkele voorstellen:

­     Een volledig vrije wandeling, eventueel winkelen.

­     Bezoek aan het palazzo Doria Pamphilij aan het begin van de Corso bij de piazza Venezia. Het is nog  gedeeltelijk privé. Om die reden alleen al is het interessant dit palazzo te bezoeken. Het museum bevat een rijke collectie schilderijen met als hoogtepunt het portret van paus Innocentius X door Velasquez.

­     Bezoek aan de Galleria Nazionale di palazzo Barberini in de Via delle Quattro Fontane. Het meesterwerk in deze collectie is de ‘Fornarina’ van Rafaël, een subliem portret van de geliefde van de schilder.

­     Wandeling naar de jezuïetenkerk Il Gesù, de eerste barokke kerk in Rome. Ignatius van Loyola, de stichter van de jezuïetenorde ligt hier begraven. Ter gelegenheid van het Heilig Jaar staat in de Gesù een prachtige beeldengroep, ‘la madre dolcissima’ van de beeldhouwer Ernesto Lamagna, die in Rome woont en werkt. Na dit bezoek wandelen wij langs het theater van Marcellus naar de twee Romeinse tempeltjes aan de Tiber en het vroeg christelijke kerkje Santa Maria in Cosmedin met in de narthex de beroemde Bocca della Verità.

 

In de namiddag hebben wij opnieuw een eigen bus ter beschikking om Ostia antica te bezoeken, de opgravingen van de oude havenstad van Rome aan de Tiber. Volgens de legende zou Ostia gesticht zijn in de 6de eeuw voor Chr., in de tijd van de koningen. Het is boeiend te flaneren op de oude stenen langs de hoofdstraten, de decumanus en de cardo maximus en in de kleinere steegjes. Wij lopen in het spoor van de Romeinen op het forum met de tempels, langs het theater, de thermencomplexen, de appartementsgebouwen of ‘insulae’, de pakhuizen, de winkeltjes en de cafés.

 

We zijn in de luchthaven van Fiumicino ten laatste om 19u15. We stijgen op om 21u20 om te landen in Brussel rond 23u25. Onze taxi’s staan ons daar op te wachten en brengen ons terug thuis.

 


 

 

LOGEMENT

 

Reisbureau Govaka & Pasar

Urbain Britsierslaan 5

1030 Brussel

T. 02/246 52 46

E. info@govaka.be

 

Group 22 untill 27 of September 2016

Betreft/concernant/concerning

Roominglist group Govaka 2016.

Residenza Madri Pie

Aantal personen/Nombre de personnes/Number of pax

22

Twin room

1

Mrs

Coorevits

Raf

Mrs

Boel

Elisabeth

2

Mr

Heiremans

Augustin

Mrs

De Brandt

Francine

3

Mr

De Decker

Arthur

Mrs

Van Oostende

Annie

4

Mr

Van Holle

Jean-Pierre

Mrs

De Smet

Hilda

5

Mrs

De Vogel

Annie

Mrs

Seghers

Reinhilde

6

Mr

Vandenberghe

Patrick

Mrs

Quartier

Martine

Single room

1

Mr

De Clercq

Eric

2

Mr

De Vos

Luc

3

Mrs

De Winne

Anne

4

Mr

De Winne

René

5

Mrs

Decordier

Cecilia Stephanie

6

Mr

Lemaitre

Piet

7

Mrs

Snoeck

Lieve

8

Mrs

Van den Noortgate

Judith

9

Mrs

Verschueren

Marijke

10

Mrs

Viaene

Suzanne

 

 

Reisbureau Govaka & Pasar

Urbain Britsierslaan 5

1030 Brussel

T. 02/246 52 46

E. info@govaka.be

  

Betreft/concernant/concerning

Group 22 untill 27 of September 2016

Roominglist group Govaka 2016.

Bed & breakfast The Pope's window

Aantal personen/Nombre de personnes/Number of pax

10

room 3

Mrs

De Bonte

Godelieve

quadruple

Mrs

Vander Cruyssen

Irene

Group guide

room 4

Mrs

Denys

Diane

triple

Mrs

Pincé

Maria

room 5

Mrs

De Bock

Agnes

quadruple

Mrs

De Bock

Cecilia

room 1

Mr

Braeckman

Jean-Paul

double

Mrs

De Smet

Martine

room 2

Mr

Rasschaert

Gery

double

Mrs

Van Meir

Magdalena

 

 


 


DEELNEMERS

 

Aanspr.

Naam

Straat

Gemeente

Telefoon

Gsm

E-mail

Mevrouw

Boel Elisabeth

Hoge Bokstraat 55

9111 Belsele

03/7760239

 

elisabeth.boel@telenet.be

De heer

Braeckman Jean-Paul

Heerweg Zuid 140

9052 Zwijnaarde

09/2214826

0478/648588

jpaul.braeckman@gmail.com

De heer

Coorevits Raphael

Hoge Bokstraat 55

9111 Belsele

03/7760239

 

 

Mevrouw

De Bock Agnes

Hertooiebos 47

9052 Zwijnaarde

09/2214975

 

leon.boone@telenet.be

Mevrouw

De Bock Cecilia

Korenbloemenlaan 58

2880 Bornem

03/8894303

 

cecilia_de_bock@hotmail.com

Zuster

De Bonte Godelieve (Pascale)

Kalkstraat 40 bus 2

9100 Sint-Niklaas

03/3454320(30)

0477/191941

vincentiusberkenboom@telenet.be

Mevrouw

De Brandt Francine

Cipresdreef 13

9030 Mariakerke

09/2267228

0471/329370

francine.debrandt@hotmail.be

De heer

De Clercq Eric

Eedstraat 84

9052 Zwijnaarde

09/2220652

0476/360652

Eric.De.Clercq8@skynet.be

De heer

De Decker Arthur

Leebeekstraat 9

9000 Gent

09/2202582

 

dedeckertuur@hotmail.com

Mevrouw

De Smet Hilda

Hekers 44

9052 Zwijnaarde

09/2208917

0487/487162

 

Mevrouw

De Smet Martine

Heerweg Zuid 140

9052 Zwijnaarde

09/2214826

0473/790925

martine.desmet@telenet.be

Mevrouw

De Vogel Annie

Spieveldstraat 29

9100 Sint-Niklaas

03/7668840

0495/330437

 

De heer

De Vos Luc

Tweebekenstraat 4

9052 Zwijnaarde

09/2211589

0479/337684

ldv.zwyn@skynet.be

Mevrouw

De Winne Ann

Keizershoek 15

9180 Moerbeke

09/3467250

0478/376811

anninmoerbeke@hotmail.com

De heer

De Winne Rene

Begijnenstraat 90

9100 Sint-Niklaas

03/7764894

0474/728800

renedewinne@telenet.be

Mevrouw

Decordier Cecilia Stephanie

Cyriel Buyssestraat 11

9000 Gent

09/2213461

0476/887014

cecilia.decordier@gmail.com

Mevrouw

Denys Diane

Koewacht 13

9190 Stekene

03/7796048

0485/639485

diane@oase-consulting.be

De heer

Heiremans Augustin

Cipresdreef 13

9030 Mariakerke

09/2267228

0470/805591

augustin.heiremans@telenet.be

De heer

Lemaitre Piet

Vogelheide 32

9052 Zwijnaarde

09/2229730

 

pietlemaitre@telenet.be

Mevrouw

Pincé Maria

Mispelstraat 123

9100 Sint-Niklaas

03/7763797

0486/881963

maria.pince@belgacom.net

Mevrouw

Quartier Martine

Hutsepotstraat 92

9052 Zwijnaarde

09/2220464

0478/386327

martine.quartier@telenet.be

De heer

Raschaert Gery

Mortelputstraat 29

9830 Sint-Martens-Latem

09/2826080

 

gery.rasschaert@telenet.be

Mevrouw

Seghers Reinhilde

Heimolenstraat 71

9100 Sint-Niklaas

03/7661249

0477/228080

reinhildeseghers@telenet.be

Mevrouw

Snoeck Lieve

Rozenlaan 6

9185 Wachtebeke

09/3450218

0475/823239

lieve.snoeck@telenet.be

Mevrouw

Van den Noortgate Judith

Vossenbergstraat 20

9041 Oostakker

09/2511626

0474/369921

judith.van.den.noortgate@telenet.be

De heer

Van Holle Jean-Pierre

Hekers 44

9052 Zwijnaarde

09/2208917

0487/487162

jean.vanholle@telenet.be

Mevrouw

Van Meir Magdalena

Mortelputstraat 29

9830 Sint-Martens-Latem

09/2826080

 

gery.rasschaert@telenet.be

Mevrouw

Van Oostende Annie

Leebeekstraat 9

9000 Gent

09/2202582

 

avoostende@hotmail.com

De heer

Vandenberghe Patrick

Hutsepotstraat 92

9052 Zwijnaarde

09/2220464

0477/253543

p.vandenberghe@telenet.be

Mevrouw

Vander Cruyssen Irene

Belseledorp 120

9111 Belsele

03/2542841

0472/854840

dar.de.smet@skynet.be

Mevrouw

Verschueren Marijke

Admiraalstraat 70

9070 Destelbergen

09/2293063

 

marijke.verschueren@gmail.com

Mevrouw

Viaene Suzanne

C. De Schepperstraat 5

9052 Zwijnaarde

09/2226804

0475/489106

suzanne.viaene@telenet.be

 

VERVOER LUCHTHAVEN

 

Voor het vervoer naar en van de luchthaven voor de regio Gent hebben wij beroep gedaan op Time2go. De verantwoordelijke voor ons vervoer is Gregory Dejong. Gsm: 32 485 17 76 69.

 

Naam

Straat

Gemeente

Telefoon

Gsm

E-mail

 

 

De Bock Agnes

Hertooiebos 47

9052 Zwijnaarde

09/2214975

 

leon.boone@telenet.be

04:30

Wagen 1

Viaene Suzanne

Cornelis De Schepperestraat 5

9052 Zwijnaarde

09/2226804

0475/489106

suzanne.viaene@telenet.be

04:35

 

Vandenberghe Patrick

Hutsepotstraat 92

9052 Zwijnaarde

09/2220464

0477/253543

p.vandenberghe@telenet.be

04:40

 

Quartier Martine

Hutsepotstraat 92

9052 Zwijnaarde

09/2220464

0478/386327

martine.quartier@telenet.be

04:40

 

Braeckman Jean-Paul

Heerweg Zuid 140

9052 Zwijnaarde

09/2214826

0478/648588

jpaul.braeckman@gmail.com

04:45

 

De Smet Martine

Heerweg Zuid 140

9052 Zwijnaarde

09/2214826

0473/790925

martine.desmet@telenet.be

04:45

 

AANKOMST

Brussels Airport

ZAVENTEM

 

 

 

05:30

 

Van Meir Magdalena

Mortelputstraat 29

9830 Sint-Martens-Latem

09/2826080

 

gery.rasschaert@telenet.be

04:25

wagen 2

Raschaert Gery

Mortelputstraat 29

9830 Sint-Martens-Latem

09/2826080

 

gery.rasschaert@telenet.be

04:25

 

Lemaitre Piet

Vogelheide 32

9052 Zwijnaarde

09/2229730

 

pietlemaitre@telenet.be

04:35

 

De Clercq Eric

Eedstraat 84

9052 Zwijnaarde

09/2220652

0476/360652

Eric.De.Clercq8@skynet.be

04:40

 

De Vos Luc

Tweebekenstraat 4

9052 Zwijnaarde

09/2211589

0479/337684

ldv.zwyn@skynet.be

04:45

 

AANKOMST

Brussels Airport

ZAVENTEM

 

 

 

05:30

 

De Brandt Francine

Cipresdreef 13

9030 Mariakerke

09/2267228

0477/797098

francine.debrandt@hotmail.com

04:30

wagen 3

Heiremans Augustin

Cipresdreef 13

9030 Mariakerke

09/2267228

0470/805591

augustin.heiremans@telenet.be

04:30

 

De Decker Arthur

Leebeekstraat 9

9000 Gent

09/2202582

 

dedeckertuur@hotmail.com

04:40

 

Van Oostende Annie

Leebeekstraat 9

9000 Gent

09/2202582

 

avoostende@hotmail.com

04:40

 

Decordier Cecilia Stephanie

Cyriel Buyssestraat 11

9000 Gent

09/2213461

0476/887014

cecilia.decordier@gmail.com

04:45

 

AANKOMST

Brussels Airport

ZAVENTEM

 

 

 

05:30

 

Snoeck Lieve

Rozenlaan 6

9185 Wachtebeke

09/3450218

0475/823239

lieve.snoeck@telenet.be

03:40

wagen 4

Van den Noortgate Judith

Vossenbergstraat 20

9041 Oostakker

09/2511626

0474/369921

judith.van.den.noortgate@telenet.be

04:00

 

Verschueren Marijke

Admiraalstraat 70

9070 Destelbergen

09/2293063

 

marijke.verschueren@gmail.com

04:10

 

De Bock Cecilia

Korenbloemenlaan 58

2880 Bornem

03/8894303

 

cecilia_de_bock@hotmail.com

04:45

 

AANKOMST

Brussels Airport

ZAVENTEM

 

 

 

05:30

 

 

Wagen 4 heeft een vrij afwijkende timing omdat deze de grootste afstanden heeft te overbuggen. Dit was de beste haalbare planning.

 

Voor de regio Waasland hebben wij beroep gedaan op Hubi-Crafts.

 

Onze chauffeurs zijn Hubert en Micheline Brioen: GSM Hubert: 0487/109868 – GSM Micheline: 0473/282763.

 

De ophaling voor 22/09 gebeurd als volgt :

 

Volgende personen worden opgehaald door Hubert om 04 u 20: mevr De Winne MOERBEKE – ca 04 u 30 Mevr Denys STEKENE

 

De andere personen worden opgehaald door Micheline : om 04 u 00 zuster De Bonte – daarna Dhr De Winne en telkens met 5 à 10 minuten verschil Mevr De Vogel, Mevr Pincé, Mevr Boel en Dhr Coorevits, Mevr Vander Cruyssen en Mevr Seghers als laatste.

 

Wij rekenen er op dat iedereen de voorziene timing stipt opvolgt.

 

De kosten voor dit vervoer werden u via een afzonderlijk bericht meegedeeld en zijn nog terug te vinden op de website.

 

Tot zover deze aanvullende inhoudelijke en praktische inlichtingen.

 

Bewaar dit alles goed.

 

Vraag om opheldering indien nog iets onduidelijk is.

 

Mocht er nog een wijziging optreden in verband uw identiteitskaart (wijziging nummer, uw naam niet meegedeeld volgens de officiële schrijfwijze op uw identiteitskaart, uw kaart niet meer geldig), vergeet niet dit onmiddellijk mee te delen. Wij zouden liefst geen moeilijkheden hebben met onze vlucht naar en van Rome.

 

En mocht je iets niet meer weten of toch een document kwijt gespeeld zijn, ga dan kijken op de website van Davidsfonds Zwijnaarde. Hier vind je alles en hier wordt alles ook up to date gehouden.

 

 

Van harte,

 

 

Irene Vander Cruyssen                                                       Luc De Vos

 

Reisleidster                                                                        Voorzitter