logo KWBlogo davidsfonds                              

 

 

donderdag 21 september

om 20 uur  *  Gildenhuis SDW

 

ontmoeting met Jef DEMEDTS

 

Op donderdag 21 september organiseren KWB en DAVIDSFONDS Afsnee en Sint-Denijs-Westrem een gespreksavond met Jef Demedts.  Deze bekende Sint-Denijzenaar en acteur stond tot voor kort nog regelmatig op de planken en voor de televisiecamera’s. 

 

Na zijn opleiding aan de Hogeschool Gent (departement drama) en de Studio van het Nationaal Toneel, begon Jef Demedts zijn carričre in 1959 in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) te Brussel.  Hij is (mede)stichter van het Nederlands Toneel Gent (NTG), dat in 1965 het levenslicht zag en waaraan hij lange tijd als acteur en regisseur was verbonden.  In december 1977 werd hij artistiek directeur van het gezelschap: bijna 14 jaar lang nam hij de leiding van het NTG op zich. 

 

Jef Demedts is ere-docent aan de Hogeschool Gent (departe-ment muziek en drama) en gaf er les van 1976 tot 2000.  Hij speelde rollen in zowel klassieke als moderne stukken van o.a. Shakespeare, Sophocles, Moličre, Tsjechov, Schiller, Ibsen, Strindberg, Shaw, Brecht, Sartre, Williams, Miller, Pinter, Buysse, Claus,  enz ….

 

Op televisie vertolkte hij de titelrol van Fabian van Fallada in de gelijknamige BRT-jeugdreeks en werkte ook mee aan het Zwaard van Ardoewaan, het Hof van Assisen, de Kotmadam, Spoed, Windkracht 10, Wittekerke, Flikken, Aspe, enz… 

 

Hij speelde ook enkele seizoenen in de VTM-serie Familie als Gaston, de schoonvader van Mieke en was ook te zien als dr. Karel Arends in de telenovelle Ella.  

 

In 2010 toerde hij met zijn voorstelling “Picasso” door gans Vlaanderen en was met deze schitterende monoloog zelfs te gast in Peking en New York.  Jef Demedts schreef in de jaren ’50 en ’60 mee aan de geschiedenis van onze plaatselijke rederijkerskamer “de Loofblomme” en regisseerde in Sint-Denijs-Westrem diverse producties, laatst nog in 2010. 

 

Voldoende stof voor een boeiende avond en een interessant gesprek met Jef Demedts.           Wij zullen u graag begroeten. 

 

 

wanneer:                   donderdag 21 september om 20 uur

waar:                          zaal Gildenhuis, Loofblommestraat 12, Sint-Denijs-Westrem

inkom:                       leden Davidsfonds en KWB gratis, niet-leden 5 euro.