KWB en DAVIDSFONDS Afsnee en Sint-Denijs-Westrem

nodigen u

samen met DAVIDSFONDS Zwijnaarde

uit op

 

 

Donderdag 22 februari

 

 

MANU KEIRSE

HELPEN BIJ VERLIES EN VERDRIET

 

Prof. dr. Manu Keirse is te gast in Sint-Denijs-Westrem en houdt een voordracht naar de titel van zijn integraal hernieuwde standaardwerk “Helpen bij verlies en verdriet: een plicht voor iedere burger”.  

 

Is het normaal dat iemand na jaren nog verdrietige momenten heeft? Rouwen mannen meer dan vrouwen? Hoe kun je iemand helpen die veel verdriet heeft? Verlies en rouw is een thematiek die zich dagelijks aandient en iedereen kan treffen.  

 

 

Rouwdeskundige Manu Keirse (°1946) is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde, hoogleraar verliesverwerking aan de KUL en gespecialiseerd in patiëntenbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg. Hij schreef meer dan 30 boeken over de verschillende vormen van verdriet en verlies.

 

 

In zijn gekende, warme stijl toont Manu Keirse aan de hand van vele herkenbare voorbeelden aan dat rouwen niet enkel afscheid nemen betekent, maar ook anders leren vasthouden. Hij belicht het verlies door de dood, maar besteedt ook aandacht aan andere verliessituaties, die vaak onterecht onderbelicht blijven, zoals het verlies van gezondheid, werk of toekomstperspectieven. 

 

 

Praktische info:

 

Wanneer: donderdag 22 februari om 20 uur

Waar: zaal Gildenhuis, Loofblommestraat 12, Sint-Denijs-Westrem

Inkom:  

·        leden Davidsfonds + KWB Afsnee/SDW/Zwijnaarde gratis

·        niet-leden 5 euro.