Zwijnaarde3

 

 

 

 

Sophie Dutordoir, CEO NMBS

‘Vrouw en onderneming’ (werktitel)

 

Wanneer? Donderdag 18 oktober 2018

Waar? Gildenhuis, Loofblommestraat 10, 9051 Sint-Denijs-Westrem

Organisatie? Davidsfonds Gewest Land van Leie & Schelde in samenwerking met Davidsfonds Sint-Denijs-Westrem/Afsnee

Toegangsprijs? €10, houders Davidsfonds cultuurkaart €7

 

Sophie Dutordoir groeide op in een groot gezin in Sint-Denijs-Westrem waar ze actief was in de scouts. Ze is een sociale en nuchtere persoonlijkheid die positief in het leven staat en mensen vooral weet te waarderen voor wie ze zijn.

Na haar studie in de Romaanse talen had Dutordoir een rijk gevulde carrière op diverse federale kabinetten en groeide ze verder door tot bedrijfsleider bij Fluxys en Electrabel. Sinds eind 2016 is ze CEO bij de NMBS, aansluitend op een korte sabbatical als kleine zelfstandige.

Vanuit haar achtergrond en met haar no-nonsense aanpak zal ze met de nodige humor een beeld schetsen van de huidige situatie bij de NMBS. Zal zij er in slagen om als vrouwelijke CEO voor dit enorme bedrijf een positieve dynamiek te creëren? 

Oordeel vooral zelf en kom naar de lezing op donderdag 18 oktober 2018 om 20u in het Gildenhuis, Loofblommestraat 10, 9051 Sint-Denijs-Westrem

Sophie Dutordoir stond erop geen vergoeding te krijgen maar in plaats daarvan de opbrengst van deze avond te schenken aan een nog nader te bepalen goed doel.