Sociale ongelijkheid

 

Datum:
dinsdag 9 april 2019 om 20h

 

Uitvoerder:
Simon Ghiotto

 

 

Simon Ghiotto is econoom met Masters in de Economie van de Universiteit van Gent (economisch beleid) en van de Universiteit van Namen en de Université Catholique de Louvain-La-Neuve (ontwikkelings- en internationale economie). Hij voert onderzoek rond Sociaal Beleid, is auteur van het boek over gezinsbeleid De Staat van het Gezin/L’État de la Famille (2016) en co-auteur van Basisinkomen tussen droom en werkelijkheid (2017)L’État de la Famillewerd in 2016 genomineerd voor Le Prix du Livre Politique. Daarnaast zet hij zich ook in binnen SODA+ vzw, een organisatie die scholen begeleidt inzake gedragsverandering van leerlingen met bijzondere aandacht voor Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude. Hij is tevens lid van Generation T, een netwerk jonge changemakers gericht op sociale, ecologische en economische duurzaamheid.

 

 

 

 

Omschrijving:

 

 

Ongelijkheid beroert de gemoederen. Wekelijkse krantenkoppen, talloze boeken en verschillende manifestaties liegen er niet om. Maar wat is ongelijkheid eigenlijk? Hoe meten we het? Hoe kijken we er naar, of hoe moeten we er naar kijken? Is ongelijkheid altijd slecht, of bestaat er ook goede ongelijkheid? En hoe moet het beleid daarop reageren?

 

Dat wat we ongelijkheid noemen wordt veelal gemeten in economische termen, in inkomens en in vermogens. Maar onder die economische ongelijkheid zitten sociologische, demografische en culturele wortels. Een diepgaand onderzoek van Itinera graaft voorbij de soundbites en slogans, biedt een nieuwe blik op een veelbesproken onderwerp, en bouwt mee aan een betere toekomst.

 

Toegangsprijs:

Leden van Davidsfonds SDW/Afsnee/Zwijnaarde: - gratis
Niet-leden : € 5
Vooraf inschrijven niet nodig .
Iedereen welkom.Locatie:
Gildenhuis
Loofblommestraat 10
9051 Gent (Sdw)
Belgie