Een dagje
Brusselen
²
We werken samen met de gidsenvereniging
Polymnia.
²
Polymnia gidst op een alternatieve, ludieke en
creatieve manier. Hapjes een drankjes zijn voorzien in hun aanbiedingen
²
We rekenen op minstens 20 deelnemers hebben en
voorzien voor elke deelnemer dezelfde twee keuzes. Elke deelnemer kan dus zowel
de chocoladewandeling als de gastronomische wandeling meemaken. We eten ’s
middags samen en beëindigen onze uitstap in een typisch Brussels estaminet
²
Het gaat hier om een zeer verzorgde uitstap met
alles erop en eraan. Honger en dorst zal men die dag zeker niet lijden. Men
wordt de hele dag door verwend. Het zal aangenaam, ludiek en creatief verpozen
zijn
²
Het dagprogramma ziet er voorlopig als volgt
uit:
o
08u45: Samenkomst
aan Gent Sint Pieters
o
09u15: Vertrek
uit Gent Sint-Pieters
o
09u49: Aankomst
in Brussel Centraal
o
10u00: Gegidst
bezoek met keuze uit:
Ô
Gastronomisch en ludiek Brusselen
Deze wandeling
speelt zich af in de laatste Brusselse volkswijk de Marollen, met zijn typische
gangetjes, zijn Kapellekerk, het Breugelhuis, het geboortehuis van Toots
Thielemans, het Vossenplein en de kerk waar prins Laurent zijn dankmis deed.
Het gastronomisch aspect zijn allemaal zaken die vroeger en nu in Brussel
werden gegeten met een daaraan gekoppeld verhaal, anekdote of feit. Al het
aangehaalde wordt tijdens de wandeling ook aan de deelnemers als proevertje
aangeboden. Pain à la Grècque, boesjterink, karikollen, pralines, bloempansch
enz.. een 8 tal hapjes.Tijdens de wandeling worden ook Brusselse liedjes
gezongen en sketches van Renaat Grassin of Ketje voorgedragen.
Ô
Chocoladewandeling
De
chocoladewandeling is van hetzelfde type maar hier gaan we door de boven - en
benedenstad van Brussel met een serieuze nadruk op Grote Markt en omgeving en
Zavel en omgeving. De rode draad door de wandeling zijn de Brusselse
chocolatiers, hun werkwijze, specialisatie, verschillen, de geschiedenis van de
chocolade ... We spreken hier van Wittamer, Marcolini, Godiva, Neuhauss,
Planète Chocolate, Galler... De deelnemer ontvangt bij elke chocoladezaak een
praline van dat merk. We beginnen met een chocoladejenever.
o 12u30: Middagmaal
Ô
Er kan Brussels gegeten worden bij een kok die
prijzen haalde voor Brusselse keuken
Ô
Aperitief aangeboden door de vzw : meestal is
dit aardbeienbier, maar het kan variëren als de restaurateur iets anders op
zijn vat heeft steken.
Ô
Witloofcrèmesoep
Ô
Voor het hoofdgerecht keuze uit:
·
Stoemp (aardappelen, groene kool en spekjes)
met worst en een uiensausje
·
Kip met krieken
·
Vegetarische schotel
Ô
Ambachtelijk ijs met speculaas
o
14u30: Gegidst
bezoek met keuze uit:
Ô
Gastronomisch en ludiek Brusselen
Ô
Chocoladewandeling
o
17u00: Einde
van het officieel gedeelte en verzamelen geblazen in een typisch Brussels
estaminet
o
19u04: Vertrek
naar Gent
o
19u38: Aankomst
in Gent Sint-Pieters
²
We verplaatsen ons met de trein. Wie ouder is
dan 65 reist aan het sterk verminderd tarief van 3 € met zijn 65+ kaart. Voor
wie die gezegende leeftijd nog niet bereikt heeft vragen we een groepsticket
aan. Om van voordeeltarief te kunnen genieten mogen we pas beginnen reizen
vanaf 9u.
²
De kostprijs voor deze reis is als volgt
vastgesteld:
o
voor 65 plussers of mensen die gratis
met de trein reizen: 50 € voor leden en 60 € voor niet leden
o
voor diegenen die nog geen 65 zijn: 55 €
voor leden en 65 € voor niet leden.
of
²
wonende te .....................................................................................................................
²
schrijft zich in voor de uitstap naar Brussel
van Davidsfonds Zwijnaarde op 7.5.2006 met persoon/personen
²
Hij/zij wenst gebruik te maken te maken van het
groepsticket van de NMBS voor persoon/personen
²
maakt volgende keuze uit het menu
|
Aantal |
²
Stoemp (aardappelen, groene kool en
spekjes) met worst en een uiensausje |
|
²
Kip met krieken |
|
²
Vegetarische schotel |
|
²
en stort ............................... € op rekening 891-0140131-73 van
Davidsfonds Zwijnaarde, Axelwalle 2, 9700 Heurne.
²
Handtekening,