Zwijnaarde3

 

 

Nieuwe Melac

 

7 december

 

van 11u tot 20u

 

Programma

 

 

Een aantal verenigingen, organisaties en groepen stellen hun werking voor

 

 

Tegelijkertijd verzamelen zij middelen ten voordele van sociale projecten

 

 

Doorlopend cafetaria en bar

 

 

Tussendoor muzikale optredens en vertelmomenten

 

 


 

 

Doelstellingen

 

 

 

Het Noord-Zuid-project Difam in San Miguel Guatemala ter ondersteuning van de lokale, arme bevolking (http://www.difam.org/)

 

Heeft 7 lokale personeelsleden ten dienste van de lokale bevolking. Ze vormen boeren om hun opbrengsten te verbeteren, het milieu te respecteren en de bossen te onderhouden. Mannen en vrouwen krijgen organisatorische vorming, basis boekhouding, cursussen hygiëne, respect voor mekaar, voor het milieu. Jongeren krijgen beurzen om te studeren. Er zijn microkredieten. Recent is een hospitaaltje gebouwd met service voor 220.000 mensen.

 

 

 

Het lokaal project de Zuidpoort waar men armen het woord wil geven (http://dezuidpoortgent.be)

 

Een vereniging waar armen het woord nemen, bestrijdt armoede en sociale uitsluiting. De spiraal van armoede waarin mensen leven – ongewild en onschuldig – ondermijnt de status van het mens-zijn. De Zuidpoort versterkt hun stem en beoogt structurele veranderingen in de samenleving. Ze doen dat via drie doelstellingen.

1. Thuis: veilige en stimulerende ontmoetingsplek in Nieuw Gent.

2. Strijd: sensibilisering, beleidsbeïnvloeding en structurele armoedebestrijding.

3. Samen: met deelnemers, vrijwilligers, mensen met en zonder armoede-ervaring, beleidsmakers, stakeholders, …

 

 

 

De sociale projecten en doelstellingen van de verschillende deelnemende verenigingen

 

 


 

Deelnemende verenigingen

 

Boekenmolen, Davidsfonds, De Moester, De Zuidpoort, Difam, Femma, Gentse spruiten, Goed doel sportprothese, Gezinsbond, Het Veer, Hodgkin en non-Hodgkin, Kerk en Leven, Kiosk, Levensloop, Samana, Sint- Vincentiusschool, Thope, Welzijnszorg

 

Muzikale optredens

 

Frederik van Holle, Jean-Paul Braeckman Koor Freinetschool Boekenmolen, Koor Sint Vincentiusschool, Parochiaal koor Sint-Gregorius

 

Vertelmomenten

 

De Vlieger Evelien, De Maesschalck Stijn, Miep en Lena

Schminken

 

Doorlopende stand

Davidsfonds

 

Bij de stand van het Davidsfonds krijg je een beeld van de werking nationaal en plaatselijk. Je kan je informeren, je kan lid worden, je kan ook besluiten om in de toekomst mee te doen en activiteiten bij te wonen. Davidsfonds staat voor cultuur, informatie, lectuur, kunst, reizen… Je moet hier wel aan je trekken komen.

 

Julienne Van Kemseke verkoopt kleine geschenken waarmee je iedereen een plezier kunt doen. Zo helpt ze kansarmen in haar gemeente. Het gaat dan over hulp bij verhuis en bij noodzakelijk installatiekosten, het helpen waarmaken van een droom die ze al zo lang in vervulling willen zien gaan, aankopen van schoolmateriaal voor kinderen die hiervoor de middelen niet hebben. Hulp dus om rond Kerstmis een beetje licht en geluk te brengen in de eigen achtertuin

 

Arlette Kabamba uit Congo verkoopt een soort thee voor haar project ‘Mama Congolese’, een kleinschalig project voor zelfredzaamheid van vrouwen in Kikwit.

 

Website: www.davidsfondszwijnaarde.be

Voorzitter: Luc De Vos, Tweebekenstraat 4, 9052 Zwijnaarde. Mobiel: 0479/337684. E-mail: ldv.zwyn@skynet.be